Dagens mat

2010
6/1 Onsdag


Fler recept ur kategorin Italienskt: Focaccia » Tomatsallad » Hemlagad pasta med pesto » Chokladpannacotta » Pizza Calzone »

Foto: Jenny Grimsgård

 

Antal portioner:
Ingredienser

valfri pasta
400 400 g lövbiff i strimlor
smör till stekning
1.5 1.5 st hackad gul lök
2 2 st pressade vitlöksklyftor
300 300 g champinjoner
5 5 msk tomatpuré
5 5 dl grädde
1.5 1.5 msk Grand Marnier
salt och nymalen peppar
1 1 st tjejnäve persilja
2 2 st grabbnävar riven parmesan

  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Fräs köttet i smör i omgångar så att det får finfin yta.

3. Låt det vila på en egen tallrik medan du fräser löken, vitlöken och svamparna. Så där ja, i med tomatpurén nu, rör ihop lite och sedan är det gräddags.

4. Krydda nu med likör och salt och peppar! Smaka av med passion och krydda kanske lite till.

5. Låt det nu småputtra i 5 minuter innan du häller i köttet och låter det puttra vidare ett litet tag till.

6. När såsen och pastan är färdig rör du ihop dem båda i en stor härlig skål, strör persilja och parmesan över och hugger in!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0