Dagens mat

2010
4 / 1 Måndag


Sjömansbiff

Kock: Anna-Karin Högfeldt , Martin Hamilton , Pär Lindström TV-program: Den bästa maten
En riktig husman Med få ingredienser smak och mycket!

 

Antal portioner:
Färdigt på: 70 min

800 800 g skalad potatis, skivad i centimetertjocka skivor
10 10 st tunt skurna skivor av innanlår eller fransyska
6 6 st gula lökar i klyftor
2 2 msk smör
1 1 st purjolök
33 33 cl mörk och god öl
1 1 msk chili
Tillbehör:
1 1 dl kapris
1 1 dl rödbetor

Foto: Fredrik Sandin Carlson

 

Tips

Förbered gärna dagen innan. Rätten blir Ännu godare av Att stå och dra till sig smakerna.

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200. Smöra en ugnssäker form.

2. Bryn köttet i en Stekpanna i hälften av smöret. Lägg köttet på en tallrik.

3. Stek den skivade löken och potatisen gyllene i resten av smöret på medelvärme. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar från kvarn.

4. Varva potatis, lök och kött i den ugnsfasta formen. Börja och sluta med potatis. Slå i ölen så Att det Nästan TACKER grytans innehåll. Täck formen med folie.

5. Sätt in formen i den nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter eller tills köttet är mört och potatisen är mjuk hela vägen igenom. Ta bort foliet efter ungefär 30 minuter.

6. Servera med rödbetor och kapris.

Sponsrade erbjudanden


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0