Har blitt bak smittad av MOR!
I dag ska jag försöka att baka matbröd tänkte jag mig.
Är hos mamma och frågar i detta nu efter reseptet hon brukar använda sig av.
Till ca 6-8 hålkakor (utan hål) beroende på den önskade stoleken
På en liter tar man
10 dl vatten
5 msk flytande matfett/olja
5 msk sirap (valfri kulör)
1 msk salt
2 pkt jäst
20 dl vetemjöl
5 dl rågsikt
Spara ca 1 dl till utbakning
Låt degen jäsa en stund innan utbakning
lagom att plocka in alla ingredienser och förbereda
plåtarna.
Baka ut och forma kakorna, lägg dem 2 och 2 på plåt.
Nagga dem med en gaffel.
Låt kakorna jäsa ca 45 minuter - 1 timme innan
du kastar in dom i ugnen
Grädda brödet på 225 gr i ca 15-20 minuter.
Kommer att lägga ut bilder på det vackra brödet så att ni
vet att det blev av.
Är hos mamma och frågar i detta nu efter reseptet hon brukar använda sig av.
Till ca 6-8 hålkakor (utan hål) beroende på den önskade stoleken
På en liter tar man
10 dl vatten
5 msk flytande matfett/olja
5 msk sirap (valfri kulör)
1 msk salt
2 pkt jäst
20 dl vetemjöl
5 dl rågsikt
Spara ca 1 dl till utbakning
Låt degen jäsa en stund innan utbakning
lagom att plocka in alla ingredienser och förbereda
plåtarna.
Baka ut och forma kakorna, lägg dem 2 och 2 på plåt.
Nagga dem med en gaffel.
Låt kakorna jäsa ca 45 minuter - 1 timme innan
du kastar in dom i ugnen
Grädda brödet på 225 gr i ca 15-20 minuter.
Kommer att lägga ut bilder på det vackra brödet så att ni
vet att det blev av.
Kommentarer
Trackback